Европейското бъдеще на Западните Балкани е наложително като геостратегическа инвестиция в една

...
Европейското бъдеще на Западните Балкани е наложително като геостратегическа инвестиция в една
Коментари Харесай

Мецола дава кураж на Западните Балкани за еврочленство

Европейското бъдеще на Западните Балкани е неотложно като геостратегическа инвестиция в една постоянна, мощна и обединена Европа, учредена на общи полезности, съобщи ръководителят на ЕП Роберта Мецола пред организация " Фена ".

Тя счита, че Съюзът не е приключен без Западните Балкани и че разширението е най-мощният геополитически инструмент на Европейски Съюз. Както съобщи тя, разширението е стратегическа, дълготрайна геополитическа инвестиция в европейския мир, сигурност, непоклатимост и разцвет и е печеливша обстановка за всички.

" Трансформиращият резултат на разширението е неоспорим. Потенциалът на участието в Европейски Съюз дава забележителен подтик на измененията, които са нужни за възстановяване на ръководството, подсилване на върховенството на закона, поощряване на свободата на медиите и основаване на подобаващ климат за преуспяване на гражданското общество ", съобщи Мецола.

Тя акцентира, че войната в Украйна има непряк резултат за ускорение на процеса на разширение и не е съгласна с мненията, че няма ясна политическа воля на Европейски Съюз за разширение към Западните Балкани.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР